La Diputació de Barcelona presenta el desplegament de fibra òptica als municipis del Bages i el Moianès per la Xarxa Local de Carreteres

 

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha presentat aquest dimecres el projecte als alcaldes d’aquestes dues comarques a la seu del Consell Comarcal del Bages, a Manresa. Els municipis on es facilitarà el desplegament de les conexions per a la fibra òptica són Avinyó, el Pont de Vilomara i Rocafort, Fonollosa i Marganell, al Bages, i Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló, al Moianès.

Després de la presentació als alcaldes, Jordi Fàbrega ha recordat que el conjunt de les obres s’acabaran abans de finalitzar l’any i ha ressaltat també la importància de la col·laboració entre les administracions públiques, partint de la premissa que un dels objectius de mandat de la Diputació de Barcelona és «facilitar l’arribada de la fibra òptica a tots els municipis de la demarcació» i per fer possible aquest desplegament «cal treballar conjuntament amb la Generalitat perquè hi hagi fibra òptica d’operadors i de la mateixa administració, que sigui pública».

El diputat Fàbrega també ha recordat que la corporació només pot actuar en aquelles carreteres que són de titularitat pròpia i ha posat en valor el fet que si s’optimitzen els recursos que s’havien de destinar per a la construcció de la vorada de formigó, això permetrà «que ja es pugui passar la fibra òptica» en «un total de 24,6 Km a la comarca del Bages i 7 km del Moianès». El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat també ha destacat que «la Diputació de Barcelona treballa per implantar les smart roads, que també han de permetre «reduir la sinistralitat», amb tot un conjunt de sensors al llarg de la carretera que han de permetre garantir la seguretat viària.

 

Connectar tota la demarcació

A nivell de tota la demarcació, les obres impulsades per la Diputació de Barcelona permetran fer arribar el desplegament de la fibra òptica a 56 municipis i 209.766 habitants potencials de la demarcació. El pressupost total de licitació d’aquesta actuació és de 18.899.161 euros.

El projecte impulsat per la Diputació de Barcelona té la voluntat de promoure que qualsevol persona tingui accés als serveis de banda ampla treballant, alhora, per mantenir l’equilibri territorial de la demarcació. La inversió anunciada per la Diputació de Barcelona permetrà assumir els costos de construcció de la infraestructura necessària per tal que es pugui desplegar la fibra òptica a través d’un total de 252 km de carreteres, de titularitat pròpia.

El projecte es començarà a realitzar a partir d’aquest mes d’abril a les zones de la demarcació on actualment no hi ha cap xarxa d’accés a la fibra òptica o només n’hi ha una, però s’hi pot actuar per millorar la competitivitat.

Per fer-ho possible s’aprofitaran els projectes que ja es tenien planejats, com a obra ordinària inclosa en la conservació i la millora de la seguretat en les carreteres, i s’incorporarà dins de la de cuneta de formigó la infraestructura per a la fibra òptica.

Nota: Podeu descarregar imatges i declaracions del diputat Jordi Fàbrega, en la presentació al Consell Comarcal del Bages, en aquest enllaç