Vetllada de Cuina Solidària per finançar projectes socials

La Vetllada de Cuina Solidària finançarà els projectes del Casal Claret i de les associacions d'Asperger i Tapís

 La convocatòria ha comptat amb la participació de 17 projectes socials presentats per 16 entitats sense ànim de lucre diferents

 El sopar se celebra el 28 de juny al Pati de l'Ós del Seminari de Vic

Tres associacions sense ànim de lucre d'àmbits diferents rebran els fons que es recaptin en la sisena edició de la Vetllada de Cuina Solidària. El jurat del sopar ha escollit els tres projectes contra la pobresa i l'exclusió social del Casal Claret, de l'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona i l'Associació Tapís. La convocatòria ha comptat amb la participació de 16 entitats amb un total de 17 projectes, ja que una d'elles ha optat per presentar-ne dos de diferents. El sopar se celebrarà el dijous 28 de juny a 2/4 de 9 del vespre al Pati de l'Ós del Seminari de Vic.

El primer escollit és el de l'Associació del Casal Claret sota el títol "Recuperem el rebost i l'armari" que va adreçat a dones en risc d'exclusió social amb interessos i capacitats prelaborals. En concret, la iniciativa ajudaria de manera directa a una cinquantena de dones beneficiàries i de forma indirecta a un centenar. Consisteix en fer un acompanyament a aquest col·lectiu per a facilitar-los-hi eines formatives i pràctiques a nivell prelaboral amb la finalitat de d'ajudar-les en la seva inserció laboral. El projecte té dos àmbits d'actuació: el primer enfocat a tallers per a l'aprenentatge i per a l'autoconsum (curs de melmelades; curs d'hort i curs de cuina); i, el segon àmbit va adreçat a tallers prelaborals (itinerari de costura i itinerari de cuina).

El segon és el presentat per l'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona que actualment està formada per una norantena de famílies. El finançament que es lliurarà a aquesta entitat permetrà crear una aula de psicomotricitat per millorar les habilitats i relacions socials dels joves i infants amb diagnòstic de Síndrome d'Asperger (TEA).

I, finalment, l'Associació Tapís amb el projecte Aktua que tracta d'itineraris formatius individualitzats adreçats a joves d'entre 16 i 25 anys; i derivats des dels serveis socials municipals, Càritas i/o els CRAE de la comarca d'Osona i que per tant, presenten una situació de vulnerabilitat.

Les tres entitats beneficiàries recaptaran el 100% dels fons que s'aconsegueixin amb la venda de tiquets del sopar de la Vetllada de Cuina Solidària. En les cinc edicions anteriors de l'esdeveniment, s'ha arribat a recaptar uns 56.000 euros que s'han destinat a una desena de projectes socials que lluiten contra la pobresa i l'exclusió social.

 

Font: NacioDigital.cat