Tot i la pluja, el Mercat del Ram aconsegueix una bona afluència de públic al Recinte Firal

Per primer cop des que es va començar a fer es cancel·la el recorregut inaugural com a mostra de suport als presos polítics i als que estan a l’exili. Per altra banda, se suspenen les activitats a l’aire lliure per la pluja

La pluja que ha caigut durant el cap de setmana, i especialment dissabte, ha afectat tant l’afluència de públic com les activitats programades del Mercat del Ram, però al Recinte Firal el Sucre, la Casa de Pagès i els concursos ramaders han aconseguit interessar un públic divers, i s’ha comptat amb més de 10 mil  visitants, sense comptar els menors de 12 anys.

La zona esportiva, amb les demostracions eqüestres, l’Espai Terra i Cuina del Passeig i les activitats a l’entorn de l’Eixample Morató són les àrees que s’han vist més afectades pel mal temps. Dissabte es van haver de suspendre totes les exhibicions i competicions amb cavalls, a excepció del raid, i també les programades als altres dos punts esmentats. Diumenge, la zona eqüestre va funcionar amb normalitat, i també es van poder dur a terme les degustacions i maridatges de l’Espai Terra i Cuina, així com les activitats infantils de la Plaça Santa Eulàlia i de la Plaça dels Màrtirs. L’actuació de Nyandú, prevista per dissabte a la tarda, es va poder fer diumenge, iniciant així un seguit de concerts i activitats que es faran en els propers mesos per celebrar els 30 anys del Mercat de Música Viva de Vic.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vic va suspendre per primer cop des que es fa el recorregut inaugural de dissabte al matí com a mostra de suport als presos polítics i exiliats fruit de l’excepcionalitat que està vivint el país, tal com va indicar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. D’aquesta manera, l’únic acte oficial que va presidir Anna Erra va ser el lliurament de premis del sector ramader. En aquest sentit, els guanyadors del 36è Concurs de Canals Porcines van ser: 

  • Màxima puntuació: Granja Rovelló de Manlleu i El Murucuc de Gurb
  • Premi a la Qualitat de Carn: Estisaner de Ponts i Santi Carbonell de Gurb
  • Premi a la Qualitat de Canal: Ferré Serés d’Artesa de Segre

Pel que fa al Premi Especial Osona, que és un reconeixement a les bones pràctiques del sector porcí, els guanyadors van ser:

  • Categoria Engreix: Mas Orra (Oristà)
  • Categoria Reproductores: El Camps (Sora)
  • Categoria Transició: Les Voladeres (Torelló)

Al concurs de vaques de Raça Frisona, la guanyadora del Premi Gran Campiona de Catalunya (Vedelles i Braves) va ser la granja Cal Marquet de l’Associació Frisona de l’Alt Urgell i Cerdanya.

Pel que fa al Concurs de Pintura Ràpida de dissabte al matí, s’hi van presentar 30 artistes. El guanyador del primer premi, dotat amb 800€, va ser Lluís Puiggros, el segon premi, dotat amb 400€, va anar a mans de Joan Vila, i el tercer premi, dotat amb 200€, va ser per Aida Mauri. I també en l’àmbit artístic, el Concurs de Dibuix de La Casa de Pagès, en el que han participat diverses escoles de Vic,  l’han guanyat Marcos Arturo, de La Sínia, Karanjot Singh, de Santa Caterina, Biel Arnau, del Dr.Salarich i Salah El Malki Outari, de Fedac-Pare Coll.