Arriba la tercera edició de la Santa Tapa, el concurs de tapes de la Setmana Santa de Vic


Dijous passat va presentar-se la “Santa Tapa”, el concurs de tapes pels bars i restaurants del centre de Vic que enguany celebra la seva tercera edició i que es celebrarà del 13 al 15 d’abril, ambdós inclosos.

L’acció consisteix en una ruta de tapes per 10 bars i restaurants ubicats majoritàriament al Casc Antic: El Barmutet, La Cuca, El Moll de la Fusta, La Taverna del Call, Les putes receptes de la iaia, Norton ZN, Restaurant Major3, Atlàntida Bar Restaurant, Vicfood i Ay Papantla.

Cada un d’aquests establiments ha creat una tapa per a l’ocasió amb noms de referències bíbliques: El pecat concebut, Santificat el vostre nom, Misericòrdia, Cos de Crist, Esperit Sant, Manà, entre d’altres.

El preu de la tapa és de 3,5 € i hi va inclosa una consumició de vi o cervesa. Les tapes seran molt elaborades i sorpresa per tots els que facin el circuit.

Per participar a la ruta, es podrà recollir un “passaport” a qualsevol dels establiments participants, la Oficina de Turisme o bé es podrà descarregar a través de la web de viccomerc.cat.

Una vegada segellat tot el passaport amb les 10 tapes, es podrà votar la millor proposta i s’entrarà en el sorteig d’un sopar per a dues persones al restaurant que hagi obtingut la tapa més ben valorada per part del públic.

En aquesta edició, al realitzar-se en un sol dia, no hi haurà passaport de timbrat ni la necessitat de passar per tots els restaurants. En lloc d'això, s’organitzarà un concurs d’Instagram amb el hashtag #santatapa2018. La millor fotografia guanyarà un sopar per a dues persones en el restaurant que el guanyador esculli d’entre els participants.

 

Els restaurants decoraran els seus establiments amb ambientació religiosa per tal d’augmentar l’experiència sacra de la ruta. Com a fi de festa de la Santa Tapa, la Reciclària ha organitzat al seu restaurant un concert del grup de versions E-Street Band i que està previst que començi a partir de les 21:30 h.

 

En el marc de la presentació de la santa Tapa, s’ha aprofitat per presentar el calendari temàtic del Tapajous. El Tapajous, que aquest març arribarà al número 28, es celebrarà sota unes temàtiques gastronòmiques que cada mes seran diferents:

 

Febrer – Porc
Març – Santa Tapa
Abril – Mini Burguers
Maig – Formatges (col·laboració amb el Lactium)

Juny – Orientals (col·laboració amb el Festival de Nits Orientals)

Juliol – Tapes del món (coincidint amb el Mundial de Futbol)

Agost – Festa
Setembre – Refrescants
Octubre – Truites
Novembre – Carxofes
Desembre - Festa
 

La regidora de Comerç, M.Carme Bover, celebrava que “gastronomia i comerç vagin junts per promocionar i cohesionar la ciutat. Hem de visualitzar aquestes activitats més enllà de Vic pels visitants”, afegia.

 

Per al president de Vic Comerç, Toni Brachs, “Vic Comerç estem molt contents de poder tenir els gastrònoms dins l’entitat, ja que ens permet créixer i estendre la col·laboració amb altres sectors d’activitat que complementen el comerç i que també porten dinamisme a la ciutat”.

Els restauradors preveuen que se serviran més de 1.200 tapes durant aquella nit.

Font: Vic Comerç