Un Mercat del Ram passat per aigua

El Recinte Firal salva l'edició d'enguany concentrant la major part del públic amb els concursos ramaders i la casa de pagès

Els guanyadors de canals porcines Foto: Twitter vic_turisme

La pluja d'aquest cap de setmana ha afectat l'afluència de públic del Mercat del Ram, sobretot el dissabte, que es van haver d'anul·lar totes les activitats que es feien a l'exterior. Per tant, la gran part dels visitants -més de 10 mil- es van concentrar al Recinte Firal d'El Sucre on es va portar a terme els concursos ramaders i la Casa de Pagès, per als més petits.

Aquests són els guanyadors dels concursos:
 
Premiats

36è Concurs de canals porcines
Màxima puntuació: Granja Rovelló de Manlleu i El Murucuc de Gurb
Premi a la Qualitat de Carn: Estisaner de Ponts i Santi Carbonell de Gurb
Premi a la Qualitat de Canal: Ferré Serés d'Artesa de Segre

2n Premi Especial Osona (reconeixement a les bones pràctiques del sector porcí)
Categoria Engreix: Mas Orra (Oristà)
Categoria Reproductores: El Camps (Sora)
Categoria Transició: Les Voladeres (Torelló)

21è Concurs de vaques de Raça Frisona
Premi Gran Campiona de Catalunya (Vedelles i Braves): la granja Cal Marquet de l'Associació Frisona de l'Alt Urgell i Cerdanya.

Primer concurs de Joves Preparadors de Raça Frisona:
1r Avelino Souto de Galícia
2n Lluís Femenies de Balears
3r Ismael García de Galícia

14è Concurs de Raça Bruna dels Pirineus del Mercat del Ram
Premi Gran Animal Campió: toro mesquí de l'explotació Vallnova-Espanholet de la Vall d'Aran

 

Diumenge, es va poder salvar la jornada. La zona eqüestre va funcionar amb normalitat, les activitats infantils de la plaça Santa Eulàlia i la plaça dels Màrtirs i les degustacions i maridatges de l'Espai Terra i Cuina es van poder fer. De fet, l'actuació de Nyandú de dissabte es va acabar fent el diumenge. Va ser un tastet per celebrar els 30 anys del Mercat de Música Viva de Vic.

Un Mercat, més reivindicatiu que mai

D'altra banda, l'Ajuntament de Vic va decidir suspendre el recorregut inaugural de dissabte al matí per la situació que es viu al país i "perquè el convidat especial era el nostre amic i candidat a la Presidència de Catalunya, Jordi Turull", tal com explicava l'alcaldessa de Vic, Anna Erra. Turull va ingressar a presó el divendres.

D'altra banda, el mateix diumenge, la colla castellera dels Sagals d'Osona va voler retre homenatge els polítics represaliats i especialment a Marta Rovira. La republicana havia format part de la colla (com a grallera i tresorera) i la seva parella, Raül Presseguer, en va ser cap.