El Mercat del Ram torna a ser aquí, vine a gaudir-lo el 23, 24 i 25 de març

Una de les cites firaires més tradicionals de la comarca torna a Vic el cap de setmana del 23, 24 i 25 de març, el Mercat del Ram.

El Mercat del Ram són tres dies en què la capital d’Osona es convertirà en el centre neuràlgic del sector agropecuari i on podreu gaudir de multitud d’activitats per a grans i petits. 

Des d’exhibicions i concursos ramaders on apropar-nos a la vida de granja fins a activitats lúdiques, culturals i esportives per passar-s’ho bé mentre aprenem sobre el món rural.L’espai firal es divideix entre diferents recintes, tant interiors com exteriors, situats vora el Recinte Firal del Sucre i a les Rambles del Passeig i del Carme. A l’espai del Sucre és on podem trobar l’exposició dedicada a explicar l’origen de la indústria agroalimentària de la comarca. Allà podreu descobrir, a través de tallers, exposicions i activitats didàctiques per a petits i grans, els processos agroalimentaris que es duen a terme en una masia en espais com l’hort, el graner, el camp o l’estable. Dins el Sucre també podreu  veure l'exposició de vacum, ovina i porcina i dos concursos: Concurs Català de Canals Porcines i Concurs de Raça Frisona. L’entrada a aquest recinte, l’únic de pagament junt amb l’exhibició de cavalls, costa 3 € i obre amb el mateix horari que la resta de la fira: divendres de 17 h a 20 h i dissabte i diumenge de 10 h a 20 h. 

Les Rambles del Carme i del Passeig, situades al centre de la ciutat, reuniran la riquesa culinària d’Osona en una mostra alimentària a l’Espai Terra i Cuina. Des dels populars embotits passant per formatges, vins, carns fresques, oli, pa o bolets que podreu comprar o tastar allà mateix gràcies a l’oferta de tapes de degustació. A més, és on trobareu la mostra de turisme i l’exposició de cotxes singulars. 

Però si el que voleu és gaudir dels cavalls us podeu acostar a la zona esportiva on durant tot el cap de setmana hi haurà exhibicions eqüestres, concursos de doma clàssica, salts d’obstacles o horseball. Aquest any com a novetat també s’ofereixen activitats destinades al públic professional. 

Els espais que rodegen el recinte firal del Sucre és on podrem trobar la mostra d'energies renovables i jardineria, la mostra d'horticultura, la mostra d'automòbils i la mostra de maquinària agrícola i vehicles industrials. En el seu vessant professional la Fira del Ram ofereix conferències sobre temes d’interès organitzades per entitats i institucions a l’edifici el Sucre. No us perdeu aquesta cita anual!