CaixaBank reuneix 50 empresaris a Vic per debatre sobre l'economia global

La conferència s’ha produït en el marc d’una nova edició de la trobada Coffee&Break organitzada per CaixaBank Empreses, el servei especialitzat per a empreses de CaixaBank.

CaixaBank, a través del seu servei especialitzat per a empreses, CaixaBank Empreses, ha reunit a més de 50 empresaris a Vic per debatre sobre les perspectives econòmiques a nivell global i local. L’acte ha estat presidit pel director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, qui ha reafirmat el compromís de CaixaBank amb Osona a través del suport a les empreses de la comarca. Masana ha destacat que “donar suport al teixit empresarial és la millor forma de recuperar la confiança en el creixement i generar riquesa per a tota la societat. La nostra creixent presència a Osona, ha apuntat, ens permet incrementar la nostra obra social a la comarca, ajudant als que més ho necessiten i donant suport a projectes de recerca i emprenedoria”.

Posteriorment ha tingut lloc la intervenció d’Enric Fernández, director de Planificació Estratègica i Estudis de l’Àrea d’Estudis i Anàlisi Econòmica de CaixaBank, que ha impartit la conferència titulada “Incerteses i reptes per a l’economia global”, en què ha ofert una previsió de millora econòmica global però amb un balanç de riscos que segueix sent globalment a la baixa i amb fronts oberts tant en l’àmbit polític, com en el geopolític i en l’estrictament econòmic.

Durant la seva exposició, Enric Fernández ha convidat als assistents a conèixer els principals trets que caracteritzen les majors economies del món, des dels Estats Units, on el ritme d’activitat es manté sòlid i on la política de la Fed sembla cada vegada més clara, fins a Europa, on la recuperació està sent més vigorosa de l’esperat i la incertesa política que ens aguaitava a l’inici d’aquest 2017 anat amainant.
Sobre l’evolució futura de l’economia espanyola, Fernández va subratllar que “2017 està sent un any on el creixement novament ens ha sorprès a l’alça”. Per damunt de la majoria de països desenvolupats, i novament per damunt del 3%. Un any en què els efectes positius dels ajustos estructurals, com els guanys de competitivitat, el reequilibri del sector immobiliari i un sector bancari sanejat, han anat guanyant protagonisme. I on, factors externs, com la recuperació de la zona euro, un petroli relativament barat i l’impuls de la demanda turística han seguit contribuint al bon ritme de creixement.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del director del Centre d’Empreses de Vic, Marc Piqué, qui ha destacat que “el model de servei per a banca d’empreses es basa en la relació a llarg termini amb el client, oferint un servei especialitzat a cada segment”. Piqué ha recordat, a més, que “CaixaBank Empreses col·labora amb la Fundació Bancària “la Caixa” en el projecte GAVI Alliance, fundat l’any 2000 per Nelson Mandela i Bill Gates per a reduir la mortalitat infantil. La seva missió principal és aconseguir que els nens visquin tot vacunant-los.” Des de l’any 2008, CaixaBank ofereix a les empreses l’oportunitat de col·laborar en la lluita contra la mortalitat infantil. Més de 700 empreses han donat suport ja a aquest programa, superant els 3,4 milions d’euros en aportacions.

CaixaBank, al costat de les empreses

CaixaBank Empreses va posar en marxa la iniciativa Coffee&Breakel 2013 per tal d’establir espais de comunicació i generar punts de trobada i debat amb les empreses, organitzant una ponència que versa sobre aspectes de l’actualitat econòmica, financera i empresarial. Des de 2013, s’han celebrat 40 Coffee&Breaks en tot el territori als quals han assistit més de 3.200 empresaris. Aquestes jornades van tenir molt bona acollida per part dels empresaris assistents per la possibilitat que representa debatre, en primera persona, amb ponents d’alt nivell.

Amb l’objectiu d’aprofundir en el negoci de banca d’empreses, CaixaBank compta amb 116 Centres d’Empreses -1 a la comarca d’Osona- i amb un equip especialitzat de 1.245 professionals a la xarxa d’oficines altament qualificats per donar suport al teixit empresarial.

Us recordem que l'Associació, té signat un Conveni de Col.laboració amb CAIXABANK, amb condicions especials per als associats, fruit de la nostra pertinença a la FEDERACIO INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA I RESTAURACIÓ, FIHR.