Renfe i Adif invertiran 2 milions d'euros a l'estació de Vic

Segons un comunicat de l’Ajuntament, l’adjudicació del servei de bar també serà ‘imminent’.

Renfe i Adif invertiran 2 milions d’euros a l’estació de tren de Vic. Ho ha anunciat l’Ajuntament després d’una reunió amb representants de totes dues companyies i promoguda per Arnau Martí, regidor de Vic per a tots. Segons el comunicat, ara mateix “s’està redactant un projecte integral de renovació de la infraestructura que ha de ser estudiat al llarg de 2018”.

Les accions més immediates, i que “es visualitzaran aquest any”, seran de manteniment i neteja: solucionar els despreniments de la façana, millorar l’enllumenat i les escales mecàniques i, entre d’altres, netejar els excrements de colom. L’adjudicació del servei de bar serà “imminent”. Pel que fa a la llibreria, la licitació arribarà un cop s’hagi renovat l’estació.

Sobre el desdoblament de la línia R3, Adif ha assegurat que està en marxa al tram Parets-La Garriga. A hores d’ara, s’està preparant, amb la supressió de passos de nivell i altres ajustaments, perquè posteriorment es pugui construir la doble via.

Recollint les queixes dels usuaris i el fort creixement que experimenta la UVic-UCC, els representants municipals han reclamat millorar les infraestructures i planificar un calendari concret. En aquest sentit, però, els responsables ferroviaris han dit que “s’està en fase d’estudi d’informació” i no s’han compromès amb cap data.