Osona Cuina porta la tòfona als Mercats de Barcelona

El col•lectiu Osona Cuina ha decidit apostar per la difusió i promoció d’un dels productes estrella de la comarca, la tòfona, i per això aquest passat dissabte, 28 de gener, va realitzar un showcooking en directe al Mercat de les Corts, gràcies a la col•laboració establerta amb Mercats de Barcelona i que permetrà presentar el producte a d’altres mercats de la ciutat.

Osona Cuina valora molt positivament aquesta acció, ja que sens dubte va superar totes les expectatives, esgotant les més de 200 tapes previstes inicialment i comptant amb una gran acollida del públic visitant del mercat.


La presentació, que es va allargar fins a 1 hora i mitja de durada, va ser realitzada per en Toni Cruells, del restaurant DO Vic, i per en Marc Currius, del restaurant El Barecu, ambdós situats al casc antic de Vic. Ells van ser els encarregats l’elaborar una recepta amb productes representatius de la comarca, com va ser un ‘Ou ferrat de guatlla amb escuma de patata del Bufet, papada de porc Ral i tòfona d’Osona’. El protagonisme se’l va endur la tòfona, que va generar una gran expectativa entre els assistents, però no va passar desapercebut el porc, producte típic de la nostra comarca, així com tampoc la patata del Bufet.

L’objectiu del col•lectiu és, per una banda, apropar la tòfona a la cuina de casa, i per altra, presentar la nova temporada gastronòmica que durant aquest gener, febrer i març es viu als restaurants del col•lectiu, així com donar a conèixer l’acció de promoció conjunta de la tòfona d’Osona que enguany s’ha treballat des de les diferents entitats participants.

Durant la segona quinzena de febrer el col•lectiu osonenc realitzarà una altra activitat a peu de mercat, aquesta vegada al Mercat del Ninot de Barcelona, on de nou s’elaborarà en directe una recepta amb tòfona, es descobriran els secrets al voltant d’aquest producte, i es seguirà treballant per defensar la cuina i els productes de casa nostra.